Munkahelymegőrzés támogatása


A gazdasági válság hatásai enyhítendő hirdette meg az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány a 2009. évi pályázatát, amely célja a gazdasági visszaesés következtében átmenetileg nehéz helyzetbe jutott munkáltatóknál a foglalkoztatottság megőrzésének támogatása.


A pályázat keretében ezen munkáltatók vissza nem térítendő támogatást vehetnek igénybe, a munkahelymegőrzés támogatás összege három év alatt nem érheti el a 200 ezer eurós összeget.

A pályázaton olyan jogképes munkáltató szervek vehettek részt (kivéve: költségvetési szerv és intézményei, non-profit szervezetek, természetes személyek), akik 2008-ban legalább 3 főt foglalkoztattak, és a leépítés szándékát bejelentették a területileg illetékes munkaügyi központnak, vagy kisebb mértékű leépítés esetén tájékoztatták a regionális munkaügyi központot. A nyertes pályázóknak a projekt idejére vállalniuk kellett a munkahelyek megőrzését. A pályázat képzési és bértámogatással segítette a munkáltatókat. A pályázat egyik fordulójában odaítélt támogatásokból összesen 959 munkavállaló foglalkoztatását oldják meg, átlagban 6 hónapos időtartamra.


Sajnos azok a munkáltatók, akik 2009-ben nem pályáztak a támogatásért, már nem is tehetik ezt meg, mivel 2010-ben az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány nem fog meghirdetni olyan pályázatot, amelyek célja a munkahelyek megőrzése. Azon munkáltatóknak sem kell azonban elkeseredniük, akik szeretnék megtartani munkavállalóikat, ugyanis ők igénybe vehetik a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Munkahelymegőrző támogatás munkaidő-csökkentéssel és képzéssel kombinálva című pályázati programot. Ennek keretében mintegy 30 milliárd forintot „osztanak szét” a munkáltatóknak.

 

 

Klíma technika partner az Alarm & Automatic System Kft

Minden igényt kielégítő klíma rendszerek igényes kivitelezése. Minőségi berendezések megfizethető áron. Energiatakarékos klíma berendezések hűtésre és fűtésre. Válassza Ön is a minőséget. Elegáns mejelenésű klíma technika otthonába, üzletébe és irodájába. Helyszíni felmérés és szaktanácsadás. Ha melege van vagy fázik, hívja a klíma szakértőket.

 


Állás zala megyében
Copyright 2011 - www.zmmk.hu Minden jog fenntartva Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!