Biztonság, előrelátás – biztosítás munkanélküliség esetére


Ma már számtalan biztosító kínál jövedelemkiesés-biztosítást, amelynek része a munkanélküliség-biztosítás is. Manapság sajnos bárki könnyen olyan helyzetbe kerülhet, hogy megszűnik a munkája. A munkanélküli-segély összege sajnos sok esetben nem, vagy csak alig fedezi a mindennapi élethez minimálisan szükséges szolgáltatás és termékek árát. ez pedig tovább rombolja az álláskeresők amúgy sem túl nagy önbecsülését, önértékelését. Gyakran éppen azok a családok kerülnek ilyen kiszolgáltatott helyzetbe, akiknek jelentős hiteltartozása van, és több gyermeket nevelnek. Kölcsönkérni, vagy újabb hitelt felenni pedig senki sem szeret.


Hogy mit lehet tenni ebben az esetben? Érdemes előre gondolkodni, és jövedelem-kiegészítő biztosítást kötni, amellyel megkönnyíthetjük ezeket a bármikor bekövetkező, átmeneti helyzetek átvészelését. Ha ezt megtesszük, akkor a biztosító fizetni fog nekünk akkor, ha munkanélkülivé, vagy éppen keresőképtelenné válunk.


A megkötött biztosítás típusától függően havi 20-250 ezer forintot kaphatunk, 9-12 hónapon keresztül. Mindenki legfeljebb akkora összeget kaphat, amekkora a nettó fizetésének 60-80 %-a (ez is biztosítónként változik). A biztosítás összege havi néhányezer forint, átlagosan 3000 Ft.
Bevezetése után elég hamar népszerűvé vált ez a biztosítás, azonban megkötésének meglehetősen szigorú feltételei vannak: magyarországi lakóhellyel rendelkező, 22 és 55 év közötti, aktív munkaviszonnyal rendelkezők élhetnek vele abban az esetben, ha legalább egy éve dolgoznak jelenlegi munkáltatójuknak, legalább 30 órában hetente.


Ez a fajta biztosítás nyújt némi baleseti biztosítást is, illetve táppénz esetén is néhány hónapon keresztül kapunk havi járadékot, ebben az esetben annak az összegnek a felét, amelyet munkanélküliség esetén kapnánk.

 

 


Állás zala megyében
Copyright 2011 - www.zmmk.hu Minden jog fenntartva Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!